tala fou

Mulimuli i olaga ua tuanai ma le taimi nei o le masini masini komepiuta

A'o le'i faia le masini fa'ase'e, sa fa'aaogaina le fa'ase'e e fai ma oloa iloga i le alamanuia, ma sa va'aia o se ituaiga fa'apitoa o masini fa'ase'e. moli, faʻaaogaina tioata ma faʻata e atagia ai le malamalama mataupu faavae, o se faasologa o ata o loʻo atagia i luga o le puipui, na mafua ai se lagona, ae ona o le mea fou, na molia ai o ia i togafiti faʻataulāitu, tosina atu le fasioti tagata, ma auina atu i le "guillotine".

O le maliu o Chiser, e ui i lea, e leʻi faʻalavelaveina le sailiga o tekinolosi fou,ma le Siamani Iutaia Kischal muamua na faamatalaina le mea fou o le masini faasee i le 1645. O le uluai atigi o le paʻu o le uʻamea i totonu o se pusa sikuea, o le pito i luga o se pusa faʻafefe asu e tutusa ma le paʻu, i luma o se paʻu, paʻu ma se sliding convex lens, fai se tioata faigofie, o loʻo i ai se laulau o fetuutuunaiga mamao mamao i le va o le tioata ma le pusa uʻamea, o le pusa o loʻo i ai le malamalama, o le uluai punavai malamalama o le moligao. , O le solo i totonu o le slot i tua o le tioata convex, tutu le moligao, o le punavai malamalama e ala i le convergence o le faata, e ala i le ata manino ma tioata, fausia se malamalama koluma atagia i luga o le puipui puipui.

I le 1845, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le Revolutional Revolution, na oʻo atu ai foi masini faʻaseʻe i le vaitau o le gaosiga o fale gaosi oloa, na suia foʻi le malamalama mai moligaʻo muamua i moli suauʻu, moli uila, ma iu ai ina amata le faʻaogaina o punaoa eletise.

O ata muamua na faia i tioata, e ala i le valiina o tusilima, ma i le ogatotonu o le 19 seneturi, ina ua uma ona fatuina e tagata Amerika le ata o le celluloid, na gaosia ia ata e faʻaaoga ai le suiga o ata. i luga o le faʻavae o le 19th century slide machine.

Ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi, o le mea fou o komepiuta, o le tele o le faʻaalia o fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia ma le mea fou ma le tele o le faʻaaogaina o tekinolosi fou na aumaia ai le masini komepiuta i le era numera. , o la latou vaega autu o le tele tele. Mulimuli ane, na faʻaalia le tekonolosi LCD, ma o le atinaʻeina o tekonolosi LCD na amata ai foi ona avea le CRT ma talafaasolopito.

I le 1968, GHHeilmeier, o se saienitisi US i le RCA Corporation, na ia faia le tioata vai i totonu o se LCD e tusa ai ma le malosi o le faʻataʻapeʻapeina o aʻafiaga, faʻavaeina le faʻataʻitaʻiga o le LCD alamanuia, ae e leʻi faʻaogaina le tekonolosi. E leʻi oʻo i le 1973 na manuia ai le Iapani Sharp atinaʻe calculators ma matamata ma tekonolosi LCD e pei o le laulau faʻaaliga, ma taʻitaʻia le tele o tagata gaosi oloa e pei o Hitachi, NEC ma Toshiba e auai i le atinaʻeina o oloa LCD ma tulaga gaosiga.

Faʻaaogaina le tekonolosi LCD i le masini faʻataʻitaʻiga o Epson, lea e faʻaaogaina ai le tioata vai e sui ai le faʻatulagaina i lalo o le gaioiga o electrodes ina ia mafai ai e le malamalama e ala i le puʻupuʻu LCD ona faʻatinoina ata e ala i le tioata. o le LCD projector o loʻo i ai pea le faʻatinoga ma le lanu lanu e faʻavae i luga o le fausaga monolithic, faʻatasi ai ma le matua maualalo o le tatalaina o le fua ma le faʻamautuina. faʻatasi ai ma se faʻalavelave i le mautu ma le faʻatinoga o lanu. Na auai Sony i le atinaʻeina o meataalo LCD, ae na faʻasalalau i le 2004 o le a taofia le ofoina atu o ana meataalo LCD mo le faʻaogaina i totonu naʻo.

I le 1987, na fausia ai e Dr. Larry Hornbeck le masini DMD muamua.E o'o atu i le 1996, fa'asalalauina fa'apisinisi fa'atekonolosi DLP fa'amatalaga i le maketi fa'aaliga fa'aaliga, ma na fa'alauiloa ai le masini DLP muamua, na'o le fitu tausaga talu ona mae'a le LCD projector.

O le uluai puʻupuʻu DLP sa i ai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le 16 * 16, aʻo le amataga o le DLP projector sa na o le 300 lumens, o lona uiga e naʻo le pogisa o siosiomaga e mafai ona iloa. lona atinae faatekonolosi, ma vave ona nofoia le maketi, aumaia le tele o le mamafa i tekinolosi projection LCD.

 

DLP projector i le amataga maketi ma lenei tulaga lelei, mai le 1997 na o le mamafa o le 6 pauna InFocus LP420 i le 2005 Samsung taga projector, DLP projector faaauau pea ona faalauiloa fou faafouina le manatu o le " feaveai ", saluina le maketi pisinisi ma manaoga naunautai mo feaveai, ma maua ai. se tulagavae i le maketi, ma i le 2006 i le maketi o le lalolagi na manumalo i luga o le 20% sea maketi, faatasi ai ma le tekonolosi LCD. E le gata i lea, o le DLP e tolu vaega na faʻaaogaina i galuega faʻainisinia ma fale tifaga maualuga, faia mo le avanoa faʻapitoa. i le maualuga maualuga ma le mautu maualuga e le mafai ona foia e masini komepiuta LCD i aso ua mavae.

E ui lava e sili atu le alualu i luma o tekinolosi DLP, o le LCD tekonolosi e sili atu ona pulea i le sapalai filifili, tau, faʻatusatusa i le DLP, ma isi tekinolosi sili atu, o le tau e sili atu ona faʻatonutonuina, sili atu ona mautu le faʻatinoga, le lautele o le talosaga, aemaise lava i le faʻamaʻi pipisi. era, o le a avea lautele ma mea e sili atu ona lauiloa tagata faatau oloa i se vaitaimi patino.


Taimi meli: Tes-27-2021

Fa'amolemole tu'u lau fa'amatalaga taua mo le isi auaunaga mai ia i matou, fa'afetai!